søndag 15. juni 2014

5 minutts skrivebonansa

Min venn Stein fortalte ein gang at dei hadde hatt eit "Klart språk"-kurs på jobben hans. Tanken er å kunne kommunisere utan tungt byråkratisk språk, og formulere seg enklare. Ein av øvelsane dei hadde å skrive i 5 minutt, non stop. Dei hadde starta med setninga "Det var en fin dag i Nygårdsparken.." (Om eg ikkje hugsar heilt feil), og resultatet vart så bra at Stein var nesten litt lei seg for at dei ikkje skulle lese dette opp.

I dag har eg sitte og prøvd å skrive, men har ikkje klart å komme så langt. Då kom eg på dette, og bestemte meg for å prøve.

Under ligg resultatet av fem minutt non-stop-skriving med avslått skjerm, ingen korrektur og ingen plan:

Det var en fin dag i nygårdsparken, helt til dinosaurene kom. Med store brøl, tramp og raske skritt braste de gjennom de store eiketreene som skygget for solen. Soltilbedende studenter skrek, minigriller veltet, og hunder bjeffet. Et par som spilte kubb, stanset anntro opp og såg opp på de forhistoriske dyrene som kom brasende gjennom parken. Var det en drøm? Var det tull? Skjult kamera? Den fastfrosne tilstanden ble brutt da en hissig t-rex med overraskende letthet snappet en tungt sovende blondine, og da blodet rant nedover t-rexens store mage, skjønte de alvoert. Flykt. Flykt for faen.


Ingen visste helt hva de sa ja til dra professoren fikk tilgang til hele labratoriet på Universitetet. Det var begynt som enslags spøk, en latterlig Jurrassic Park-henvisning, men professor Lund, 56, halvt svensk, var skråsikker i sin sak. Dette var mulig, og han skulle vise. Teknikken var ny, og resultatene forbløffende. Det starter med rotter, så kaniner, og hunder. I over 15 år hadde han forsket på dette, da det virkelig store gjennombruddet kom. Det hadde nok ikke komt før, hadde det ikke vert for at assistenten hans, unge Christoffer, hadde klart å forveksle to prøver. Resultatene var oppsiktsvekkende, men ingen kunne forklare hvordan. Dette var før en meget ydmyk Christoffer krøp inn på kontoret tilprofessor Lund og tilstod feiblandingen. Fra å risikere at prosjektet ble skrinlagt på grunn av feil resultat, ingen resultat, så gjorde nå dette et kjempehopp. Lund spratt opp fra stolen, ristet kragen til Christoffer uten et ord, og sprang ut til labratoriet. Fram med tre reagensrør, to dråper her, rett rempratur...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar